Gyakran Ismételt Kérdések a Seed Bonbonokról

Mielőtt ügyfélszolgálatunkat hívnád vagy e-mailt írnál, kérjük nézd át az alábbi gyakran ismételt kérdéseket, melyek között lehet, hogy megtalálod a számodra megfelelő választ. Ezzel is csökkentheted az ügyintézéssel töltött időt: ez neked és nekünk is jó.

Mik azok a Seed Bonbonok?

A Seed Bonbonokat nevezhetjük magbonbonoknak is, hiszen olyan papíralapú kézzel készült termékeket jelölnek, amelyek formája és színvilága nagyban hasonlít a nevezett édességekhez, ráadásul még virágok és fűszernövények magjait is tartalmazzák. Ha virágföldbe ültetjük őket, akkor megfelelő gondoskodás mellett kifejlődhet belőlük egy cserépnyi élő növény.

Miből készülnek a Seed Bonbonok?

A magbonbonok papír újrahasznosításával készülnek, és természetes vagy természetazonos festékkel színezzük őket. Élelmiszerfestékeket, növényi és földpigmenteket, főzeteket használunk, de a natúr, festés nélküli változatokat is kedveljük, akárcsak a vásárlók. Különleges alkalmakra élelmiszeripari arany- és ezüst port is használunk. A felhasznált magok minden esetben standard minőségű vetőmagok.

Hogyan használjuk a magbonbonokat?

A Seed Bonbonok nedvességtől védett helyen akár éveikig is tárolhatók, de ha úgy érezzük, eljött az ideje, hogy elültessük őket, a mellékelt használati útmutató szerint járjunk el.

Ha már nincs meg az útmutató, akkor általánosságban igaz az az eljárás, hogy pár órára vízbe áztatjuk a magbonbont, majd tápanyagban dús földbe helyezzük, és vékony földréteggel terítjük be. Néhány kivételt képező növénymag előfordulhat a kínálatban, mint például a bazsalikom, amely fényre csírázik, ezért úgy ültessük el, hogy a magbonbon egyik felét a földbe süllyesztjük, a másik felét szabadon hagyjuk. A levendula pedig hideg hatására kezd el fejlődni, és elég hosszú a csírázási ideje, ezért célszerű ősszel vagy kora tavasszal kültérre ültetni.

A földbe ültetett Seed Bonbonokat rendszeresen locsoljuk, és ha túl sok palánta nő ki egy magbonbonból, 6-8 cm-es korukban ültessük szét őket.

Milyen magokat lehet választani?

Igyekszünk széles kínálatot fenntartani, és a folyamatos tesztelések során kiszűrni azokat a növényfajokat, amelyek jó arányban kelnek ki. A legkedveltebb magnak számítanak a méh- és pillangóbarát virágmag keverék, a kerti zsázsa, a petrezselyem, a nefelejcs és a különféle tökfélék, paprikamagok. Ezeken kívül sokféle fűszernövény áll rendelkezésre, melyeket vásárláskor ki lehet választani.

Egyedi megrendelésekkor is van lehetőség egyeztetni, hogy milyen magok kerüljenek a Seed Bonbonokba.

Ez hazai termék?

Igen, a Seed Bonbon termékcsalád Hagara-Nagy Nóra ötlete alapján készül Budapesten. A grafikai és design elemeket Illés László készíti. A Seed Bonbonok megvásárlásával egy magyar kézműves családi vállalkozást támogatsz.

Céges vásárlóként tudok-e vásárolni?

Igen, természetesen van lehetőség cégeknek is rendelni tőlünk készletről és egyedi ötletek alapján is. Hisszük és látjuk,  hogy egyre több környezettudatos vállalkozás működik Magyarországon, mi pedig abban tudjuk támogatni őket, hogy fenntarthatósági törekvéseiket marketing és promóciós eszközeik által is ki tudják fejezni. Cégeknek szóló online katalógusunk megtekinthető itt.

Egyedi grafikával, szöveggel is fordulhatok hozzátok?

Díszdobozos kiszereléseinkre egyedi díszszalag, köretikett, kísérőkártya helyezhető, melyeken van lehetőség hosszabb-rövidebb céges arculathoz igazodó vagy személyes üzenet (logó, szlogen, szöveg) megjelenítésére.

Képeslapjaink teljes mértékben egyedi igényekre szabható.

Kérd ajánlatunkat a nora@iloverecycling.hu email címen.

Hogyan tudom megrendelni a termékeket?

Termékeinket a www.iloverecycling.hu vagy az ide irányított www.seedbonbon.com weboldalon lehet megvásárolni a Shop menüpontban.  A webáruházunkban történő rendeléskor nem szükséges regisztrálni, de van rá lehetőség. A megrendeléskor a termék és a darabszám kiválasztásával a Kosár gombra kattintunk, innen a Pénztárba jutunk tovább. Itt adhatjuk meg a szállítási és fizetési módokat, ami után láthatjuk a vásárlás végösszegét. Menet közben módosíthatjuk rendelésünket, pl. termékeket törölhetünk, módosíthatjuk a darabszámot. Vásárlás véglegesítéséhez meg kell adni a nevet, címet, telefonos és email elérhetőséget, majd a “Megrendelem” gombbal válik érvényessé a rendelés. A rendelésről  visszaigazoló email érkezik.

Csak a webáruházban tudok vásárolni?

A rendeléseket a webáruházon keresztül vagy a nora@iloverecycling.hu email címre lehet elküldeni.

Egy megrendelés akkor válik érvényessé, amikor a webáruházban elküldöd a Pénztárban rögzített Kosár adatokat, és kifizetésre kerül a végösszeg (átutalással vagy bankkártyás fizetéssel) kivéve, ha személyes átvételt választottál, mert ez esetben átvételkor, a helyszínen is tudsz fizetni.

Milyen fizetési módok közül választhatok?

Banki előre utalással: a megrendelésről kapott megerősíti levélben minden fontos információk elküldünk a banki utalással kapcsolatban. Kérjük, a visszaigazoló levélben is feltüntetett rendelési számot add meg a közleményben.

Az átutalásra 3 munkanap áll rendelkezésre. Amennyiben ez idő alatt nem érkezik meg a rendelés végösszege a számlánkra, törölnünk kell a rendelést. Személyes átvételnél a megrendelést követően 5 munkanap áll a rendelkezésedre, hogy átvedd a rendelést.

Bankkártyás fizetés: a Barionnak köszönhetően gyorsan és biztonságosan tudsz bankkártyával fizetni, méghozzá ingyen (nem jár neked semmilyen költséggel, mint a legtöbb esetben a banki átutalás).

Személyes átvételnél (irodánkban) készpénzzel lehet fizetni. Személyes átvételnél időpont egyeztetés szükséges.

Hogyan szálítják a terméket?

Alapvetően arra törekszünk, hogy folyamatos legyen a készletünk. Azonban a folyamatos egyedi rendelések és a beszerzés sokrétűsége miatt érdemes 3-5 munkanappal kalkulálni. Ha készleten van a megrendelt termék, a rendelés összegének kiegyenlítésének napján vagy azt követő munkanapon küldjük a szállítási címre a terméket.

Szállítás:

Postai levélküldeményként, vagyis elsőbbségi és ajánlott levélként. Ezt kisebb küldemények – képeslapok, ajándékkártyák  -esetén ajánljuk, mivel a posta csak ezeket viszi ki a címzettekhez. A 324 mm x 229 mm x 24 mm nagyságú csomagokat már csak “Postán maradó”-ként lehet feladni.  Még a legkisebb díszdobozos Seed Bonbon Selections is átlépi ezt a méret korlátot, ezért ha  ezt a szállítási módot választod, a Megjegyzés rovatban add meg azt a postát, ahova küldjük a csomagot, és ahova érte tudsz majd menni 10 napon belül. Ennek a szállítási módnak az ára egységesen 880 Ft (szállítási és csomagolási költség). A Posta mobilszámra küld értesítést a küldemény átvételéről.

Futárszolgálat: érdemes olyan címet megadni, ahol munkaidőben tartózkodunk. Ára: 1200 Ft.

A Posta csomagautomatákat is használjuk. Az országosan széles körben elérhető 0-24 órás átvételi lehetőség ára egységesen 590 Ft. Posta automaták országszerte itt. Ha ezt kéred, a rendeléskor írd meg, melyik automatához küldjük a csomagot.

Van-e lehetőség személyes átvételre?

Igen. Irodánkban és alkalmanként vásárokon (pl. Kiskertpiacon).

Irodánk Budapest Angyalföldön hétköznapon 8-18 óra között átvehetőek a termékek (készpénzes fizetésre van csak lehetőség), de érdemes egyeztetni időpontot, hogy biztosan bent legyünk. Más időpontok is lehetségesek, de erről is személyes egyeztetés szükséges.

Irodánk jól megközelíthető helyszínen van a 13. kerületben.

Ha autóval érkezel, akkor jó ha tudod, hogy parkolóhelyet általában könnyen találsz, és a környék fizetős övezet (175 Ft/óra).

Ha tömegközlekedéssel jössz, akkor a Keleti pályaudvartól induló 20, 30, 30 A jelzésű buszjáratok Petneházy utca/Szegedi út (20-as busz esetén) nevű megállójánál szállj le. A Keleti pályaudvartól 15 percen belül elérhető irodánk.

A Lehel piactól is kb. 15 perces az út, ha a 14-es villamost választod, és a Béke téri megállótól gyalogolsz.

Budáról a Deák téren át a 105-ös busszal is eljuthatsz hozzánk. A Deák tér kb. 20 perces busztávolságra van tőlünk, a Béke téri megállónál szállj le.

Ha kerékpárral érkezel, az irodánknak otthont adó társasház zárt udvarában lelakatolhatod kerékpárod.

Mikor kapom meg a számlát a rendelésről? E-számlát is kérhetek?

Személyes átvételkor készpénzes számlát adunk, más esetben a csomagban lesz az átutalásról és vásárlásról szóló számla. Számlánk alanyi adómentes.Van lehetőség e-számla igénylésére is. Ezt abban az esetben javasoljuk, ha ajándékba küldenéd a csomagot, így a számlát nem mellékeljük a címzettnek, hanem neked küldjük online.

Mennyire fenntartható, zöld, öko ez a termék?

Eléggé. Számunkra fontos a fenntarthatóság, ezért nem volt kérdés, hogy csak olyan terméket hozzunk létre, amely környezetbarát. A Seed Bonbonok alapanyaga irodai papírhulladék, sosem használunk “tiszta”, új papírt a gyártáshoz. A festő színek környezet- és egészségbarát anyagok, de van, hogy színes papírhulladékkal színesítjük a natúr papírokat.

A dobozok egy része újrahasznosított kartonból készülnek, de vannak új dobozaink is, nem tagadjuk. Ezek előnye, hogy egy közeli manufaktúrában készülnek, nem ipari, hanem kézműves körülmények között.

A képeslapokat tanúsítvánnyal rendelkező zöld nyomdával készítjük, amely mindent megtesz, hogy minél kisebb környezeti terhelést okozzon.

A Seed Bonbonok gyártása során lényegében nem keletkezik olyan hulladék, amelyet nem lehet újrahasznosítani.

A számlákat újrahasznosított papírra nyomtatjuk, de ahol igény van rá, elektronikus számlát küldünk, amely online tárolandó, így nem jár papírfelhasználással.

A Seed Bonbonok elültetve lebomlanak, a bennük lévő magok pedig kikelnek a földből.

Ha további kérdésed van, írd meg nekünk!