A Seed Bonbon egy kézzel készült, egyedi termék, mely standard minőségű vetőmagokat tartalmaz.

Kézzel készült termék, ezért minden egyes darab egyedi, nincs belőle két tökéletesen egyforma.

Tárolás: a Seed Bonbon termékcsaládot száraz helyen tároljuk, fontos, hogy ne kapjon nedvességet, mert a magok fejlődésnek indulhatnak. Megfelelő tárolás mellett akár évekig is őrizhetjük kihajtatás előtt.

Méret: a magbonbonok kb. dió nagyságúak

Figyelem! Gyerekek felnőtt felügyelete mellett használják, mert könnyen élelmiszernek nézhetik.

Általános használati útmutató (az egyes termékek mellé egyedi útmutatót is mellékelünk):

A legjobb eredmény érdekében áztasd be a Seed Bonbont vízbe, hogy megszívja magát nedvességgel, majd keress egy világos helyet, ahol cserépbe vagy szabadföldbe ültetve elkezdődhet a csírázás. A Seed Bonbont félig a földbe süllyesztve helyezd a földbe, és az első napokban nagyon figyelj oda, hogy ne száradjon ki. Azzal is segíthetsz, ha üveggel letakarod és így egyfajta mini üvegházat hozol létre, illetve az is bevált, ha naponta egy kis vizet spriccelsz rá. Amint elkezd fejlődni, a kis növényeket mérsékelten öntözzük, ügyelve arra, hogy ne pangjon a víz. A pár hetes, 6-8 centiméteres palántákat a nyár elején (vagy őszi vetésnél ősszel) végleges helyükre ültetheted. Vannak egynyári és évelő (több évig élő) fajták, melyek üde színfoltot hoznak a lakásba, balkonra, kertbe.

Gerilla kertészeti módszer

Keress egy olyan helyet bárhol a világban, ahol úgy érzed, jó lenne, ha fűszernövények vagy éppen virágok színesítenék. Ez lehet egy park, ahol rendszeresen megfordulsz, egy elhagyatott telek vagy akár egy játszótér is. Ha önkéntes kertépítőként használod a magbonbonokat, akkor áztasd be a formákat, hogy jól beszívják a nedvességet, majd helyezd el (vagy egyszerűen hajítsd el), és bízd a természetre. A természet hihetetlenül jól működik, magukra hagyva is nagyon jó esélyei vannak a magoknak, hogy rövid időn belül feldobják a környezetük hangulatát.

Jó kertészkedést, sok örömöt!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail